Myytävät tontit

Muistolehto ja hautausmaat

Seurakunnalla on aktiivikäytössä kolme hautausmaata: Rauhanmajan, Kirkkomaan ja Martonvaaran hautausmaat. Hautausmailta lunastettuihin hautoihin voidaan haudata vainajia sekä arkkuhautauksena että tuhkauurnissa. Yhteen arkkuhautasijaan mahtuu useita tuhkauurnia.

Rauhanmajan hautausmaalla sijaitsee kappelin vierellä ns. muistolehtoalue, jonne voidaan kätkeä vainajan tuhka ilman uurnaa. Tuhkan hautaaminen tapahtuu kesäaikana routavapaaseen maahan. Tuhkan sijoituspaikkaa ei merkitä, jolloin alueelle hautaamisesta ei synny haudanhoitovelvoitetta eikä erillistä hautapaikkaa voida osoittaa. Käytännössä nurmikon pinnan alta otetaan pois hiekkaa tuhkan tarvitseman tilan verran. Leikattu nurmikaistale laitetaan tuhkan laskemisen jälkeen takaisin paikoilleen.
Krematorioilla on tähän tarkoitukseen soveltuvia huokeita  uurnia, joista tuhka lasketaan maahan ilman uurnan hautaamista. Omaiset voivat teetättää yhteiseen muistomerkkiin kiinnitettävän 6 x 10 cm kokoisen (pronssivärisen) metallilaatan vainajan nimi, syntymä- ja kuolinaikakaiverruksella. Hautaustoimistot ja kiviliikkeet vastaavat laatan toimittamisesta ja kiinnittämisestä.