Keskiviikko, Marraskuu 28, 2018, 11:20

-


Blogi

Kirkkoherran tervehdys adventin ja joulun merkeissä 28.11.2018


Hyvä seurakuntalainen


Seurakuntavaalit työllistivät meitä työntekijöitä ja kaikkia vaaleissa mukana olleita syksyn aikana. Nyt saamme hieman hengähtää. Uudet valtuutetut aloittavat palvelutehtävänsä vuoden 2019 alusta. Onnea ja siunausta kaikille valituille! Toimintamme tavoitteena tulevanakin vuonna tulee olemaan matalan kynnyksen ja vieraanvaraisuuden periaate. Kaikki ja kaikenikäiset ovat tervetulleita seurakunnan toimintaan. Tätä ajatusta saamme nähdä myös adventin ja joulun sanomassa, jossa Vapahtajamme Jeesus Kristus tulee luoksemme pienenä seimen lapsena. Tällaisena Hänet ja Hänen tuomansa ilotuutinen tulee lähelle jokaista. Jumala itse astuu keskellemme seimen lapsessa. Iloitkaamme Hänestä! 


"Katso, Kuninkaasi tulee! Hän tulee luoksesi lempeänä, ratsastaen aasilla, työjuhdan varsalla." Matt.21:5


Öljymäellä, Betfage -nimisessä kylässä, joka on lähellä Jerusalemia, valmisteltiin Kuninkaan tuloa. Kuningas oli meidän rakas Herramme, Jeesus Kristus. Jerusalem oli hänen edessään, Hänen kaupunkinsa. Jerusalem merkitsee suomeksi rauhan asuinsijaa. Kaupunki oli rakennettu neljälle kukkulalle. Se oli Jumalan pyhä kaupunki, rakennettu Israelille jumalanpalvelusta varten. Siellä oli temppeli, jossa Jumala oli puhunut Israelilaisille kautta historian ajan  ja moni israelilainen oli saanut siellä lohdutuksen sukupolvien saatossa. Nyt tuo sama kaupunki oli pystyttävä ristin meidän rakkaalle Herrallemme, kuninkaitten Kuninkaalle. Jeesuksen täytyi mennä sinne, että hän saisi täyttää Isältä saamansa tehtävän: sovittaa ihmiskunnan synnit. Hän tiesi tarkalleen kärsimyksensä ja se ilmenee Hänen sanoistaan: "Me menemme nyt Jerusalemiin. Siellä käy toteen kaikki se, mitä profeetat ovat Ihmisen Pojasta kirjoittaneet". Luuk.18:31

Sinne Hän lähti. Aasilla ratsastaen, nöyränä ja lempeänä maailman Vapahtajana sinun ja minun puolestani. Kukapa voisi olla rakastumatta tähän kirkkauden Herraan! Ja sittenkin niin monet loukkaantuvat Häneen, häpeävät Häntä, polkevat Hänen nimensä ja sanansa lokaan. Lähestyessään Jerusalemia lempeänä ja hiljaisena Jeesus myös eräässä vaiheessa itkee, mutta Hänen kyyneleensä eivät ole vihan kyyneleitä. Ne ovat täynnä rakkautta. Hänellä olisi ollut valta kieltää sinut ja palata taivaaseen ilman sovitustyötä. Hän ei tehnyt niin, koska Hän halusi kutsua sinut viettämään riemullista juhlaa taivaaseen, iankaikkiseen iloon.

Siksi Hän tulee luoksesi lempeänä. Siksi Hän syntyy köyhänä, pienen tallin seimeen, että pieninkin ja vähäisinkin pääsisi koskettamaan Häntä, olemaan Hänen kauttaan taivaan lapsi.


Riemullista adventin ja joulun aikaa!

Martti Turunen

kirkkoherra

Polvijärven seurakunta

Polvijärven seurakunta  
Pappilantie 6, 83700 Polvijärvi 

Avoinna ma klo 9-12, ti ja ke 13-15 

Kirkkoherranvirasto
matkapuhelin 013 631 018

polvijarven.seurakunta[at]evl.fi

Taloustoimisto
p. 050 358 1076(c)2018, All Rights Reserved