Korona-info

Noudatamme toiminnassamme alueellamme voimassa olevia, koronavirustilanteesta johtuvia rajoituksia ja suosituksia. Korona-infosivuiltamme löydät ohjeet Polvijärven seurakunnan toimintaan osallistumiseen korona-aikana. Infosivuille päivitämme myös tiedot koronavirustilanteen aiheuttamista muutoksista palveluihimme ja toimintaamme. Sivuilta löydät lisäksi tietoa siitä, mistä saada apua ja tukea korona-aikana.

OHJE KAIKKIIN POLVIJÄRVEN SEURAKUNNAN TILAISUUKSIIN OSALLISTUMISEEN

* Tilaisuuksiimme saa tulla vain terveenä. Älä tule paikalle, jos sinulla on pieniäkään sairastamiseen viittaavia oireita. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli ja päänsärky.

Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua ja ruuan laittoa, kun tulet ulkoa sisään, WC-käynnin jälkeen sekä aina kun aivastat, yskit tai niistät. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä. Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytä käsidesiä. Käsidesiä löytyy kaikista toimintapisteistämme.

Jos yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Muista pestä kädet yskimisen jälkeen.

* Huolehdi riittävistä turvaväleistä. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä. Polvijärven kirkkoon ja seurakuntataloon sekä kappeliin on määritelty maksimiosallistujamäärät siten, että turvavälit on mahdollista pitää. Tilaisuuteen osallistujan velvollisuutena on pitää huoli omalta osaltaan riittävästä turvavälistä toisiin ihmisiin. Yhteislaulutilaisuuksissa pisaratartunnan riski on tavanomaista suurempi, joten näissä tilanteissa turvavälin merkitys korostuu.

Maskisuositus on voimassa alueella. Polvijärven seurakunnassa suosittelemme vahvasti maskin käyttöä, koska osallistujissa on paljon ikäihmisiä, joten haluamme, että tilaisuuksiin on turvallista osallistua. Tilaisuuksissa on tarjolla maskeja osallistujille, joilla ei ole omaa maskia mukana.

*  Tällä hetkellä AVI:n ohjeen mukaan Polvijärven seurakunnassa kaikki kokoava toiminta on peruttu, paitsi lasten päiväkerhot. Hautaansiunaamiset ja kasteet hoidetaan. Kasteita suositellaan mahdollisuuksien mukaan siirrettäväksi tammikuun puolelle. Tilaisuuksien osallistujamäärä on max. 20 henkilöä.
Jumalanpalveluksiin emme ota yleisöä. Jumalanpalvelukset kuvataan ja ne on katsottavissa Polvijärven seurakunnan facebook-sivulla.

*  Muistotilaisuuksiin, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa tai muissa vastaavissa, joissa noudatetaan turvavälejä osallistuvat pappi ja kanttori vain alkutilanteeseen. Yksityistilaisuuksiin emme osallistu, mikäli turvavälit eivät toteudu. Kotikaste on mahdollista, ja pappi on vain toimituksen ajan paikalla maski kasvoilla.

SEURAKUNNAN PALVELUT JA TOIMINNOT  5.12.2020-22.1.2021 ASTI

*  Kirkkoherranvirasto on avoinna: ma klo 9-12, ti ja ke klo 13-15.

*  Apua ja tukea saa vastaanottoaikana tiistaisin klo 9-11 diakoniatoimistossa pappilassa tai soittamalla diakoniatoimistoon Piia Karhiselle, p. 0509182889 tai sähköposti: piia.karhinen@evl.fi.

*  Toteutamme kotikäyntejä huomioimalla asiakkaan turvallisuus. Käytämme visiiriä tai maskia. Käymme paikkakunnan laitoksissa pitämässä hartauksia kunkin paikan ehtojen ja sääntöjen mukaisesti. Papit käyvät laitoksissa ja kodeissa ehtoolliskäyntejä pyydettäessä.

*  Tukea ja apua voit myös saada täältä: Kirkon keskusteluapu - täällä (kirkonkeskusteluapua.fi).

*  Seurakunnan työntekijöihin kehotetaan olemaan puhelimitse yhteydessä, mikäli pandemian aikana on huolia tai mitä tahansa kysymyksiä tilaisuuksistamme, yhteystiedot löytyvät seurakuntamme kotisivuilta.

Jumalanpalveluksiin emme ota yleisöä. Jumalanpalvelukset kuvataan ja ne on katsottavissa Polvijärven seurakunnan Youtube-kanavalla ja  facebook-sivulla.