Diakonia

YV-keräys alkaa 07.02.2021. Keräyksen aiheena on tänä vuonna ikäihmisten taloudellinen ahdinko.

PAPPILASSA ON MYYNNISSÄ UPEITA PÄÄSIÄISKORTTEJA JA -KRANSSEJA YV:N HYVÄKSI. MYÖS MUITA YV-TUOTTEITA MYYTÄVÄNÄ, TERVETULOA OSTOKSILLE :)!
YV-LIPPAITA ON ARJUSKASSA, TIMOTEISSÄ JA K-MARKETISSA SEKÄ PAPPILASSA JA SEURAKUNTATALOLLA.

Polvijärven seurakunnan nettilahjoitussivun osoite on:

Voit lahjoittaa seurakunnan YV_keräystilille tätä kautta, tai oikealla olevasta lahjoitusbannerista jolloin keräystuotosta 20% tulee suoraan kotiseurakunnan ikäihmisten taloudellisen ahdingon helpottamiseen.

Seurakuntamme YV- mobilepay nro on 10334

YV-tilinrot: (Käytä seurakuntamme viitenroa 306403)
                      Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28
                      Nordea FI16 2089 1800 0067 75
                      Aktia FI82 4055 0010 4148 41
ja seurakuntamme viitenro: 306403

(Kun lahjoitat näiden Polvijärven seurakunnan YV-kanavien kautta, kartoittaa lahjoitus Oman seurakunnan YV- keräyssummaa, ja tuosta summasta 20% jää suoraan kotiseurakunnan ikäihmisten taloudelliseen tukemiseen.)

Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639

Suuri kiitos lahjastasi!
Siunattu se, jolla on hyvä sydän, hän antaa leivästään tarvitsevalle." Sl. 22:9

Koronasta johtuen emme voi aloittaa keräystä lista- ja lipaskeräyksenä vaan suosimme nyt sähköisiä lahjoituskanavia. Keräysaika on jatkunut syyskuun alkuun 2021, joten jos koronatilanne sallii, voimme kevään ja kesän aikana vielä kerätä perinteisin menetelmin ja järjestää tapahtumia ja tempauksia YV:n hyväksi.

Paljon tietoa YV-keräyksestä löytyy sivuilta www.yhteisvastuu.fi. 07.02.21 meillä on messun jälkeen kuvattava kirkkovartti, jossa infoa Yv keräyksestä; tämän vuoden kohteesta ja keräämisestä.  (Messussa hlörajoitus 20hlöä, messu ja kirkkovartti kuvataan nettiin seurakuntamme facebook-sivuille ja youtube-kanavalle.)

23.03.21 TI klo 13 Näkövammaisten kerho seukkarilla, vieraana kirjastonhoitaja Elina Niemi
25.03.21 TO klo 10.30 alkaen torstaisopan ruoka- ja elintarvikekassien jakelu, kestäen niin kauan kuin ruokaa riittää.
31.03.21 KE klo 9 aamupuurolle saa kokoontua 20hlöä seurakuntatalolle. Jaamme annoksia mukaan koteihin. Huom! Ke-pv!
01.04.21 TO klo 13 alkaen Kiirastorstain päivämessu kirkossa ns. sektorimallilla. Tervetuloa!

_____________________________________________________________________________________________________________

Diakoniapäivystys toimistolla pappilassa tiistaisin klo 9-11, mutta otathan ensin yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla, niin vastaanotolle ei synny ruuhkaa.
Kotikäyntejä teemme mahdollisuuksien mukaan, huolehtien hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä, kasvomaskeja tai visiirejä käyttäen.
Ota yhteyttä, jos tarvitset keskusteluapua, hengellistä apua; mm. rukousta, sielunhoitoa, yksityistä ehtoollista tai taloudellista tai muuta apua ja tukea.

Uusista määräyksistä johtuen joudumme keskeyttämään kokoavan kerho- ja ryhmätoiminnan seurakunnassa maaliskuun 22. pv asti. Vain näkövammaisten pieni kerho saa kokoontua.

Normaalisti säännöllisesti kokoontuvat diakoniatyön ryhmät:

Näkövammaisten kerho kerran kuussa seurakuntatalolla kl 13-14.30. ( kerho saa kokoontua helmikuusta lähtien.)
23.02.21, 23.03.21, 20.04.21, 25.05.21

Eläkeläisten palvelupäivä kerran kuussa seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 12-14,
Palvelupäivässä ruokailu, ohjelmaa tai vierailijoita, hartausheti ja kahvit. Ruokailu ja kahvit 6€. (Tauolla vielä maaliskuun ajan.)

Kaikille avoin aamupuuro kerran kuukaudessa seukkarilla
Aloitamme pienellä aamuhartaudella ja rukouksella. 31.03.21 klo 9 seurakuntatalolle saa tulla puurolle 20hlöä ja jaamme aamupuuroannoksia myös koteihin.

Torstaisoppa ja EU-ruokakassien jakelu pienituloisille kerran kuussa torstaisin seurakuntatalolla klo 10.30 alkaen.
Ilmainen ruokailu, mukaan ostettuna 4€/l. Torstaisopan yhteydessä jaamme myös EU-elintarvikekasseja. Aloitamme yhteisellä hartaushetkellä. 25.03.21 Jaamme ruoka-annoksia ja elintarvikekasseja koteihin seurakuntatalon edestä klo 10.30. alkaen.

Kehityskerho kv-väelle kerran kuussa torstaisin seukkarilla klo 13-14.30.
Kerhossa hiljennymme hartaushetkeen, laulamme, askartelemme, pyydämme vierailijoita, teemme joskus retkiä, kahvittelemme, saamme tavata ystäviä ym. kivaa. (Tauolla maaliskuun ajan.)
01.04.21 Kiiratorstain päivämessu klo 13 alkaen kirkossa. Tervetuloa kiirastorstain messuun, ns. sektorimallilla kirkkoon!

Diakonia on kristillisiin arvoihin perustuvaa palvelutyötä. Tehtävä toteutuu hengellisenä, henkisenä ja sosiaalisena tukena sekä aineellisena apuna. Apua pyritään antamaan erityisesti niille avun tarpeessa oleville, joita yhteiskunnan tukitoimet eivät välttämättä tavoita tai ne ovat riittämättömiä. Kohtaamisessa on konkreettisen avun antamisen lisäksi tärkeää toivon, luottamuksen ja selviytymismahdollisuuksien vahvistaminen elämän eri alueilla. Luottamukselliset keskustelut ja tapaamiset voidaan sopia joko kotiin tai diakoniatoimistolle, joka sijaitsee vanhassa pappilassa, osoitteessa Pappilantie 6.

Diakonianviranhaltijana Polvijärven seurakunnassa toimii diakonissa Piia Karhinen ja diakoniapastorina Iris Leppänen. (Piia p. 0509182889, piia.karhinen@evl.fi; Iris p. 0509182887, iris.leppanen@evl.fi.

"Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu, Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Joos. 1:9

Evästeiden tiedot
OK, ymmärrän