Diakonia

Otamme diakoniatyölle vastaan jouluisia elintarvikelahjoituksia ja mm. villasukkia ja lapasia jouluisiin kasseihin marraskuun ajan.

Jaamme jouluisia kasseja sekä jouluruoka-annoksia mukaan tarvitseville pienituloisille 10.12.20, klo 10.30-12.30. Uusista koronarajoituksista johtuen emme voi pitää yhteistä jouluruokailua, mutta jaamme ruoka-annoksia mukaan. Pyydämme paikalle tulevia tulemaan vain terveenä, huolehtimaan hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä sekä käyttämään maskeja. (Maskeja saa seurakunnasta.)

Olemme saaneet lahjoituksina lahjakortteja jaettavaksi tarvitseviin perheisiin. Lahjakortit jaamme joulukuun aikana.

Lämmin kiitos kaikille lahjoituksista. Yhdessä voimme auttaa ja tukea toinen toistamme eteenpäin. "Siunattu se, jolla on hyvä sydän, hän antaa leivästään tarvitsevalle." Sl 22:9

Diakonia on kristillisiin arvoihin perustuvaa palvelutyötä. Tehtävä toteutuu hengellisenä, henkisenä ja sosiaalisena tukena sekä aineellisena apuna. Apua pyritään antamaan erityisesti niille avun tarpeessa oleville, joita yhteiskunnan tukitoimet eivät välttämättä tavoita tai ne ovat riittämättömiä. Kohtaamisessa on konkreettisen avun antamisen lisäksi tärkeää toivon, luottamuksen ja selviytymismahdollisuuksien vahvistaminen elämän eri alueilla. Luottamukselliset keskustelut ja tapaamiset voidaan sopia joko asiakkaan kotiin tai diakoniatoimistolle, joka sijaitsee vanhassa pappilassa, osoitteessa Pappilantie 6.

Diakoniapäivystys toimistolla pappilassa tiistaisin klo 9-11, mutta otathan ensin yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla, niin vastaanotolle ei synny ruuhkaa.

Kotikäyntejä teemme mahdollisuuksien mukaan, huolehtien hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä, kasvomaskeja tai visiirejä käyttäen. Ota yhteyttä, jos tarvitset keskusteluapua, hengellistä apua; mm. rukousta, sielunhoitoa, yksityistä ehtoollista tai muuta apua ja tukea.

Uusista määräyksistä johtuen joudumme keskeyttämään kokoavan kerho- ja ryhmätoiminnan seurakunnassa tämän vuoden loppuun asti.

Eläkeläisten palvelupäivä kerran kuussa seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 12-14,
16.09, 21.10, 18.11.20 ja 09.12.20 joulupuuro ja -kahvit. (09.12 joulupuuroa emme voi valittetavasti järjestää!)
Palvelupäivässä ruokailu, ohjelmaa tai vierailijoita, hartausheti ja kahvit. Ruokailu ja kahvit 6€.

Kaikille avoin aamupuuro kerran kuukaudessa seukkarilla
03.09, 01.10, 05.11 ja 03.12.20. Aloitamme pienellä aamuhartaudella ja rukouksella.

Torstaisoppa ja EU-ruokakassien jakelu pienituloisille kerran kuussa torstaisin seurakuntatalolla klo 10.30-12.30.
10.09, 08.10, 12.11 ja 10.12.20 jouluruuan ja jouluisten elintarvikekassien jakelu seurakuntatalolla. 10.12.20 emme voi järjestää yhteistä jouluruokailua, mutta jaamme jouluruoka-annoksia ja joulukasseja mukaan seurakuntatalolla. Tulethan vain terveenä paikalle ja hyvästä hygieniasta, turvaväleitä sekä maskin käytöstä huolehtien.  (Seurakuntatalolta saa maskeja.)
Ilmainen ruokailu, mukaan ostettuna 4€/l. Torstaisopan yhteydessä jaamme myös EU-elintarvikekasseja. Aloitamme yhteisellä hartaushetkellä.

Näkövammaisten kerho kerran kuussa seurakuntatalolla klo 13 -14.30
25.08, 22.9, 27.10, 17.11 ja 08.12.20 joulukerho.(08.12.20 joulukerho on valitettavasti peruttu uusien rajoitusten myötä.)

Kehityskerho kv-väelle kerran kuussa torstaisin seukkarilla klo 13-14.30.
24.09, 29.10, 26.11 ja 17.12.2020 joulupuuro omalle kerhoväelle. 17.12. joulukerho on valitettavasti peruttu uusien koronarajoitusten vuoksi.
Kerhossa hiljennymme hartaushetkeen, laulamme, askartelemme, pyydämme vierailijoita, teemme joskus retkiä, kahvittelemme, saamme tavata ystäviä ym. kivaa.

Kaikista rajoitustoimista huolimatta toivomme kaikille siunausta adventin aikaan ja joulun juhlaan. Vapahtajamme rakkaus ja valo säteilköön seimestä jokaiseen sydämeen tämän maailman melskeen keskellä. Jumala joulumme siunatkoon!

Diakonianviranhaltijana Polvijärven seurakunnassa toimii diakonissa Piia Karhinen ja diakoniapastorina Iris Leppänen. (Piia p. 0509182889, piia.karhinen@evl.fi; Iris p. 0509182887, iris.leppanen@evl.fi.

"Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu, Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Joos. 1:9