Diakonia

YV-keräys alkaa 07.02.2021. Keräyksen aiheena on tänä vuonna ikäihmisten taloudellinen ahdinko.

Polvijärven seurakunnan nettilahjoitussivun osoite on:
Voit lahjoittaa seurakunnan YV_keräystilille tätä kautta, tai ylhäällä olevasta lahjoitusbannerista jolloin keräystuotosta 20% tulee suoraan kotiseurakunnan ikäihmisten taloudellisen ahdingon helpottamiseen. (Lisätietoa keräyksestä päivitetään ensi vkolla.)

28.01.21 klo 9 aamupuurolle saa kokoontua 20 hlöä seurakuntatalolle. Jaamme annoksia myös mukaan koteihin.

_____________________________________________________________________________________________________________

Saimme diakoniatyölle runsaasti joulunajan lahjoituksia ja kiitämme sydämestämme kaikkia lahjoittaneita yrityksiä, yhdistyksiä sekä yksityisiä ihmisiä! Saimme lahjakorttilahjoituksia, neuleita, joulukortteja, jouluisia ruoka- ja päivittäistavaroita, leivonnaisia sekä lahjoitusvaroja, joilla ostimme elintarvikkeita jouluisiin kasseihin. Jaoimme 10.12.2020 jouluisia kasseja n. 150kpl sekä n. 100 annosta jouluruokaa sekä lahjakortteja tarvitseviin koteihin.

Lämmin kiitos kaikille lahjoituksista. Yhdessä voimme auttaa ja tukea toinen toistamme eteenpäin. "Siunattu se, jolla on hyvä sydän, hän antaa leivästään tarvitsevalle." Sl 22:9

Diakoniapäivystys toimistolla pappilassa tiistaisin klo 9-11, mutta otathan ensin yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla, niin vastaanotolle ei synny ruuhkaa.
Kotikäyntejä teemme mahdollisuuksien mukaan, huolehtien hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä, kasvomaskeja tai visiirejä käyttäen.
Ota yhteyttä, jos tarvitset keskusteluapua, hengellistä apua; mm. rukousta, sielunhoitoa, yksityistä ehtoollista tai taloudellista tai muuta apua ja tukea.

Uusista määräyksistä johtuen joudumme keskeyttämään kokoavan kerho- ja ryhmätoiminnan seurakunnassa tammikuun 22. pv asti.

Säännöllisesti kokoontuvat diakoniatyön ryhmät:

Eläkeläisten palvelupäivä kerran kuussa seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 12-14,
Palvelupäivässä ruokailu, ohjelmaa tai vierailijoita, hartausheti ja kahvit. Ruokailu ja kahvit 6€.

Kaikille avoin aamupuuro kerran kuukaudessa seukkarilla
Aloitamme pienellä aamuhartaudella ja rukouksella. 28.01.21 klo 9 seurakuntatalolle saa tulla puurolle 20hlöä ja jaamme aamupuuroannoksia myös koteihin.

Torstaisoppa ja EU-ruokakassien jakelu pienituloisille kerran kuussa torstaisin seurakuntatalolla klo 10.30-12.30.
Ilmainen ruokailu, mukaan ostettuna 4€/l. Torstaisopan yhteydessä jaamme myös EU-elintarvikekasseja. Aloitamme yhteisellä hartaushetkellä. 21.01.21 Jaamme ruoka-annoksia koteihin seurakuntatalon edestä klo 10.30. alkaen.

Näkövammaisten kerho kerran kuussa seurakuntatalolla klo 13 -14.30

Kehityskerho kv-väelle kerran kuussa torstaisin seukkarilla klo 13-14.30.
Kerhossa hiljennymme hartaushetkeen, laulamme, askartelemme, pyydämme vierailijoita, teemme joskus retkiä, kahvittelemme, saamme tavata ystäviä ym. kivaa.

Diakonia on kristillisiin arvoihin perustuvaa palvelutyötä. Tehtävä toteutuu hengellisenä, henkisenä ja sosiaalisena tukena sekä aineellisena apuna. Apua pyritään antamaan erityisesti niille avun tarpeessa oleville, joita yhteiskunnan tukitoimet eivät välttämättä tavoita tai ne ovat riittämättömiä. Kohtaamisessa on konkreettisen avun antamisen lisäksi tärkeää toivon, luottamuksen ja selviytymismahdollisuuksien vahvistaminen elämän eri alueilla. Luottamukselliset keskustelut ja tapaamiset voidaan sopia joko kotiin tai diakoniatoimistolle, joka sijaitsee vanhassa pappilassa, osoitteessa Pappilantie 6.

Diakonianviranhaltijana Polvijärven seurakunnassa toimii diakonissa Piia Karhinen ja diakoniapastorina Iris Leppänen. (Piia p. 0509182889, piia.karhinen@evl.fi; Iris p. 0509182887, iris.leppanen@evl.fi.

"Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu, Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." Joos. 1:9